ניצחון ללשכת עורכי הדין
עו"ד אבי חימי " ברכות לשופטים"
שלושה שופטים מחוזיים ועורך דין מהמגזר הפרטי יחליפו את מלצר, מזוז, הנדל וקרא הוועדה לבחירת שופטים אישרה את ההסכמות אליהן הגיעו רוב חבריה בימים האחרונים ראש לשכת עורכי הדין: "ברכות לשופטים הראויים שנבחרו בקפידה"
▪ ▪ ▪
השופטים המחוזיים חאלד כבוב, רות רונן וגילה כנפי-שטייניץ ועו"ד יחיאל כשר נבחרו (יום ב', 21.2.22) לכהן בבית המשפט העליון. הם יחליפו את חנן מלצר ומני מזוז שפרשו אשתקד ואת ניל הנדל וג'ורג' קרא הפורשים בחודשים הקרובים. בכך אישרה הוועדה לבחירת שופטים את ההסכמות שהושגו בימים האחרונים בין רוב חבריה. הראשונים שיושבעו יהיו כנפי-שטייניץ וכבוב, ואחריהם - כשר ורונן.
חאלד כבוב בן ה-64 הוא כיום סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב והשופט הבכיר במחלקה הכלכלית בבית משפט זה. אם יתמנה, הוא יהיה השופט המוסלמי הראשון בבית המשפט העליון. הוא עורך דין מאז 1989, בשנת 1997 מונה לבית משפט השלום בנתניה, ומאז 2003 הוא במחוזי בתל אביב. כבוב הוא השופט המוביל בתחום עבירות ניירות הערך, הנהיג החמרה בענישה בתיקים אלו וגישתו זכתה לתמיכת בית המשפט העליון. בין התיקים בהם עסק: נוחי דנקנר, פרשת פלד-גבעוני ומליסרון. לפני כן עסק כבוב בתיקים פליליים אחרים, ובהם גרגורי לרנר והסוס הטרויאני.
רות רונן בת ה-60 היא כיום שופטת במחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב ועוסקת בתיקים אזרחיים, כולל סכסוכים מורכבים ותביעות נגזרות וייצוגיות. היא עורכת דין מאז 1988, לאחר שהתמחתה אצל הנשיא מאיר שמגר ובמשרד יגאל ארנון, בו המשיכה לעבוד. ב-1995 מונתה רונן לבית משפט השלום בתל אביב, כעבור עשר שנים קודמה למחוזי ובשנת 2010 עברה למחלקה הכלכלית. רונן היא רעייתו של איש ההיי-טק זאב ברגמן, ובעבר התנגדה השרה איילת שקד למינויה של פעילותו של בעלה בקרן החדשה לישראל. רונן עצמה הייתה בעת לימודיה (בשנות ה-80) עוזרת פרלמנטרית של יוסי שריד.
גילה כנפי-שטייניץ בת ה-64 היא כיום סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים. היא עורכת דין מאז 1984, ובשנת 1993 מונתה לבית משפט השלום בירושלים. בשנת 2005 מונתה כנפי-שטייניץ לרשמת ושופטת בפועל בבית המשפט המחוזי, וכעבור חצי שנה קיבלה מינוי של קבע. היא רעייתו של ח"כ יובל שטייניץ (הליכוד), מי שהיה בין היתר שר האוצר בממשלתו של בנימין נתניהו.
יחיאל כשר הוא ראש מחלקת הליטיגציה ויישוב סכסוכים במשרד תדמור (בו הועסקה גם היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה). הוא עורך דין מאז שנת 1987 ועוסק מאז בתחום האזרחי והמסחרי. משרד תדמור אומר עליו, שהוא נחשב לאחד הבכירים בארץ בתחומו ומדורג באופן קבוע בצמרת הדירוגים המקצועיים. כשר עסק לאורך השנים במשפט מסחרי, דיני חברות, תביעות ייצוגיות, תביעות בין בעלי מניות, חוקי תחרות והגבלים, בנקאות, תשתיות, אנרגיה, נדל"ן ובנייה. הוא מופיע בעצמו ברבים מן התיקים בהם מטפל המשרד בכל הערכאות, כולל הופעות רבות בפני בית המשפט העליון.
החוק מחייב תמיכה של לפחות שבעה מבין תשעת חברי הוועדה לצורך מינוי לבית המשפט העליון. חברי הוועדה הם: שר המשפטים, גדעון סער; שרת הפנים ולשעבר שרת המשפטים, איילת שקד; נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות; שופטי בית המשפט העליון עוזי פוגלמן ויצחק עמית; חברי הכנסת אפרת רייטן (העבודה) ושמחה רוטמן (הציונות הדתית); ונציגי לשכת עורכי הדין אילנה סקר ומוחמד נעאמנה. שקד הצביעה נגד רונן (שאת מינויה טרפדה לפני חמש שנים) ונמנעה בהצבעה על כבוב; רוטמן הצביע נגד כל הארבעה.
בתחילת הישיבה אמר סער: "לאחר שלושה חודשים של עבודה מאומצת מאז פרסום רשימת המועמדים הראשונה - אביא היום לוועדה הצעת החלטה למינוי ארבעה שופטים לבית המשפט העליון. הצעה זו משקפת את הבחירה הנכונה על-פי שלושת המדדים שקבעתי כמצפן: מצוינות, איזון, גיוון. ההצעה כוללת מועמדים מעולים שבמעולים. גביש של איכות שיוסיף כוח מקצועי משובח לערכאת השיפוט הבכירה שלנו. ההרכב שיובא גם מגוון ומאוזן מבחינת התפיסות המשפטיות ומשקף את הפסיפס החברתי המגוון שלנו".